content
EITRAH


Jeg startet opp Eitrah høsten 2019, med en Instagramkonto som raskt utviklet seg til å bli en velfungerende nettbutikk. Her solgte jeg planter på nett som jeg pakket godt inn og fikk sendt til hele Norge. Våren 2020 fikk jeg godt hjelp av familie til å pusse opp et lokale på Ellingsrud som skulle i første omgang fungere som et pickup sted. Men hvorfor ha et lokale fullt av planter uten å ha en butikk? Så da ble det innredet til en nydelig liten nisjebutikk i rekordfart og så stod jeg altså der med en altfor travel hverdag med flere jobber og skole ved siden av. Men bedre kunne det ikke vært! Eitrah utviklet seg i riktig retning og her fikk jeg gleder av å hilse på både nyfrelse planteelskere og erfarne plantesamlere. Det har vært så magisk å få oppleve det jeg har vært med på. Å kunne starte opp en butikk under en pandemi, der jeg har jobbet dag og natt for å få dette til og for å få vist frem den lille butikken min i utkanten av hovedstaden. Det har vært utrolig mye jobbing underveis, men å se tilbake nå så er jeg veldig glad for denne reisen jeg har vært med på.

Sommeren 2022 var jeg og min samboer så utrolig heldige og endelig få kjøpt oss et idyll på Siggerud. Med dette ble det gjort store endringer for Eitrah også, og jeg valgte å gå fra åpen plantebutikk til kun et blomsterverksted. Her i verkstedet har jeg åpent etter avtale, og man kan hente bestillinger her. Plantesalget ble derfor avsluttet, og blomsterbinderiet fortsetter og forsterkes. Det føltes rart men også riktig når man bare har så mange timer i døgnet, og man så gjerne skulle hatt noen fler. Jeg vet ikke hva tiden vil bringe, men jeg håper det vil fortsette med produksjon av håndverk som kan bestilles i nettbutikken, og kanskje det skjer mer spennende til våren 2023 også..

Følg oss på Instagram for oppdateringer @eitrahcontent
Bak Eitrah

Verkstedet drives og eies av Vilde Hettervik Frøland.

Jeg ble utdannet som blomsterdekoratør i 2017, og ble ferdig med studiet som kvalifiserer til mesterbrev, i 2020. Jeg har fått prøvd meg i konkurranser i blomsterdekorering; distriktsmesterskapet i klasse B med 1. plass som gjorde at jeg også fikk delta i Norgesmesterskapet. Som læring har jeg også vunnet et fagstipend fra Interflora.

"Jeg har vært så heldig og forelsket meg i et yrke der jeg får jobbe med det jeg liker aller best! Det er så deilig å jobbe med farger og det som vokser og gror. Dette har jeg kombinert med å utføre fagarbeid til spesielle anledninger. Jeg jobber detaljert og fremhever det unike i hvert arbeid. Jeg gjør mitt ytterste for å lage vakre blomsterarbeider og for å møte kundens forventninger.